Pitakreation

Har haft lite av en pitafetisch på senaste och idag blev det en fylld med butiksgrillad kyckling, knaperstekt bacon, lättstekt ägg, chili-coleslaw samt ättiksgurka.
Riktigt gott och enkelt att göra. När man tuggar in i det så spricker gulan och blandar sig med alla de andra ingredienserna och ger en väldigt len och behaglig textur.


Större bild

(Efter önskemål så ska jag lägga upp receptet på min chili-coleslaw också, men jag höftar med ingredienserna så jag får ta och mäta upp till nästa gång jag gör den)

Kyckling och potatis

Hade tinat en kycklingfilé idag som jag skulle äta till middag, men jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med den eller äta till. Sen såg jag att jag hade 3 potatisar liggandes så jag tänkte att jag gör något av dom.
I slutändan blev det iaf att jag gjorde ett kryddsmör med pressad vitlök, timjan och lite andra kryddor som jag tryckte ner i skåror som jag skurit i kycklingen, potatisen skivade jag och lade i botten av en ugnsform som jag smörjt in med kryddsmöret. Sedan hällde jag över lite grädde på potatisen samt lite kycklingfond, salt och peppar. Kycklingen (som jag hade brynt innan) lade jag ovanpå potatisen och lät allt tillsammans bli färdigt i ugnen.
Detta blev en riktig succé, kycklingen var mör och saftig med bra smak ifrån kryddsmöret, potatisen blev väl tillagad (som en potatisgratäng i princip) och safterna ifrån kycklingen tillsammans med grädden och kryddsmöret var pricken över i:et. Serverade även med en chili-coleslaw som jag gjort ett par dagar tidigare.


Större bild


Större bild

Efter ugn:

Större bild

Nya idéer

Har haft en hel del nya idéer på sistone om saker att prova. Bland annat så har jag varit riktigt sugen på att prova göra en pulled pork pizza, men då vill jag helst få tag i någon billig karré först, så det kan dröja ett tag (förhoppningsvis inte för länge).

En annan sak som jag varit riktigt sugen på som mest troligt kommer upp lite tidigare är (med tanke på säsongen) kräftor med en del olika tillbehör som jag vill testa.

Sen till sist (av det jag tar upp i detta inlägg) så har jag inte lagt ner tanken om bacon, och nu har jag fått tag i en massa olika intressanta recept och kreationer genom denna blogg; TheBaconBible
Har hittat ett flertal saker där som jag ska testa samt kanske utveckla lite extra och lägga in i mitt större projekt.

Så detta är några saker jag har i tankarna just nu, lär säkert dyka upp några annorlunda rätter också!

Souvas

Samtalades om denna rätt på ett forum igår vilket gjorde mig sugen på det idag!
För er som inte vet vad souvaskebab är för något så är det (i alla fall i norrland) en väldigt populär festivalrätt som består av souvasskav (saltat, rökt renkött), isbergssallad och dressing i pitabröd.
Väldigt enkelt att göra och riktigt gott!


Större bild

Ingredienser:
Souvasskav (fungerar lika bra med älgskav/viltskav)
Isbergssallad
Pitabröd
Sås:
Orientdressing
Filmjölk

Tillvägagång:

Stek souvasskaven och krydda med salt och peppar.
Strimla isbergssallad.
Blanda orientdressing med filmjölk (vet inte mått exakt, smaka dig fram till bäst resultat).
Fyll pitabrödet med ingredienserna (jag tillade ättiksgurka också vilket passade bra ihop med det andra).

Något stort

Yup, jag har planer på något stort på gång.
Planerna är långt ifrån färdiga men det kommer vara något i dessert-stuket och kommer bland annat att innehålla ett antal av skapelsen jag gjorde i mitt förra inlägg.
Detta är även tänkt ska filmas och läggas upp på youtube (ifall det nu finns intresse för det).
Det är tänkt att det ska vara lite i stuk med "epic meal time" när man ser till själva rättens uppbyggnad och det lär nog konsumeras en hel del alkohol under tillagandet av den så vi får se hur det blir i slutändan ^^
När det blir beror helt på när receptet är fastställt och när resten av mina vänner har tid.

Så vad säger ni, finns det intresse för det här projektet? Har ni några tips på hur det ska utföras?
Lämna gärna kommentarer om vad ni tycker så ska jag ta det i åtanke, för mig är det mest bara tänkt som en kul grej som skulle va roligt att dela med sig av.

Chocolatecovered deepfried baconwrapped banana!

Chokladöverdragen friterad baconlindad banan.
Detta var en idé som jag fick då jag låg och försökte sova igårnatt och lyckades inte släppa själva tanken om det.
Så det enda jag kunde göra var att skrida till verket!
Här är resultatet.


Större bild

Tanken med denna dessert var att balansera sälta och sötma samt olika kontraster när man biter in i den. Det söta ifrån chokladen till sältan ifrån baconen till sötman ifrån bananen, det knapriga ifrån frityrlagret samt baconen till den mjuka bananen. Allt funkade utmärkt tillsammans!

Ingredienser:
1 Banan
Blockchoklad
Bacon
2dl Vetemjöl
2dl Iskallt vatten
1msk Bakpulver
Rapsolja

Tillvägagång:
Värm upp oljan i antingen fritös eller i kastrull.
Dela bananen i två delar.
Vira in vardera banandel i bacon.
Vispa ihop en frityrsmet på vetemjöl, vatten samt bakpulver.
Täck den baconlindade bananen i frityrsmet och sänk ner den försiktigt i frityroljan.
Ta upp den när den är fint gyllenbrun.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Doppa den friterade bananen i chokladen.
Ät direkt eller låt chokladen stelna en stund.


Större bild

Bacon blue-cheese pasta

Fick nyligen nys om en blue-cheese carbonara och började genast fundera varför jag aldrig tänkt på det tidigare då jag älskar både bacon och blue-cheese samt pasta i allmänhet.
Då folk genast börjar gnälla så fort man kallar något carbonara angående vilka ingredienser som ska va med eller inte så bestämmde jag mig för att göra den lite annorlunda och kallar den på så vis inte carbonara.


Större bild

Ingredienser:

Spaghetti
Bacon
Ädelost
½ Ägg
0,25dl Grädde
Gul lök
Vitlök
Sallatsärtor
salt/peppar

Tillvägagång:

Koka pastan.
Hacka lök och vitlök, strimla sallatsärtorna och skär bacon i smala skivor.
Stek grönsakerna och bacon tills att de fått fin färg.
Vispa ihop ägg, grädde och ädelost så att det blir en slät smet.
Vattna av pastan i ett durkslag och blanda ner det i baconröran.
Tillsätt ädelostsmeten och arbeta in det en liten stund.
Smaka av med salt och peppar.
Servera.

RSS 2.0