Souvas

Samtalades om denna rätt på ett forum igår vilket gjorde mig sugen på det idag!
För er som inte vet vad souvaskebab är för något så är det (i alla fall i norrland) en väldigt populär festivalrätt som består av souvasskav (saltat, rökt renkött), isbergssallad och dressing i pitabröd.
Väldigt enkelt att göra och riktigt gott!


Större bild

Ingredienser:
Souvasskav (fungerar lika bra med älgskav/viltskav)
Isbergssallad
Pitabröd
Sås:
Orientdressing
Filmjölk

Tillvägagång:

Stek souvasskaven och krydda med salt och peppar.
Strimla isbergssallad.
Blanda orientdressing med filmjölk (vet inte mått exakt, smaka dig fram till bäst resultat).
Fyll pitabrödet med ingredienserna (jag tillade ättiksgurka också vilket passade bra ihop med det andra).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0