Jordgubbar

Har varit billigt nu, så man har ätit en hel del de senaste dagarna.
Igår gjorde jag även en jordgubbsparfait som jag åt idag, väldigt uppfriskande :)


Större bild

Ingredienser:
(~8 portioner)
1 liter jordgubbar
1/2 dl socker
3 äggulor
3/4 dl florsocker
2 dl Vispgrädde

Tillvägagång:

Mosa jordgubbar och socker.
Vispa äggulor och florsocker poröst.
Tillsätt bärmoset.
Vispa grädden och blanda ner den i bärmoset.
Häll smeten i en form, ca 1 1/2 liter.
Täck över formen och frys ca 5 tim.
Ställ parfaiten i kylen ca 1/2 tim före servering.
Servera tillsammans med exempelvis färska jordgubbar och citronmeliss.

Kommentarer
Postat av: antekk

Ser skitfint ut, undrar dock bara vad det lilla gröna, salladsliknande, det ligger på kanten på sparfaiten? Tack för svar :)

2011-06-24 @ 21:31:33
Postat av: PizoN

Tackar! :)

Det är rivet limeskal.

2011-06-25 @ 21:14:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0